protectie la foc

Protecție pasivă la foc

protectie pasiva la foc

  • Protecție pasivă la foc – un factor determinant în ceea ce privește diminuarea pagubelor produse de un potențial incendiu.

Atunci când se implementează soluții profesionale de calitate obținem preformanțe crescute. Timpul de expansiune al focului, fumului și al temperaturii în cazul unui incendiu izbucnit întâmplător este diminuat considerabil.

Soluțiile sunt realizate de către experți în domeniul siguranței la foc, respectând standardele impuse de legislația în domeniu.

Se creează astfel oportunitatea ca focul să fie înlăturat înainte ca acesta sa producă pagube materiale majore sau tragedii precum  pierderea vieților omenești.

În limbajul uzual aceasta mai poate fi regăsită și sub denumirile “protecție pasivă antifoc” sau “protecție pasivă împotriva incendiilor”.

protectie pasiva la foc

Compartimentarea în protecție pasivă la foc

protectie pasiva la foc

Protecția pasivă la foc este diferită ca abordare față de protecția activă la foc. Acestea se completează, una pe cealaltă, realizând ceea ce se numește “Protecția Împotriva Incendiilor”.

Dacă prima presupune protecția structurală și compartimentarea, cea de-a doua se referă mai degrabă la detectarea și stingerea incendiilor.

Compartimentarea – reprezintă procesul de delimitare prin compartimente individuale al spațului dintr-o clădire în vederea limitării răspândirii focului și a fumului. Astfel se permie evacuarea în siguranță precum și intrarea pompierilor.

Protecția structurală împotriva incendiilor – constă în asigurarea stabilității elementelor structurale ale clădirilor în caz de incendiu (coloane sau grinzi din oțel sau din lemn).

Acest proces presupune aplicarea unor produse pe elementele structurale, precum plăci sau vopseluri cu proprietăți ignifuge.

2 thoughts on “Protecție pasivă la foc

Leave a Reply

Your email address will not be published.